Over NHO

In 2016 onderzochten Otto Engels en Henk Köiter de mogelijkheid om als vitale senioren te wonen op een manier die voor hun aantrekkelijk was. De Oldenzalers hadden als wens om te wonen met een groep mensen die, net als zij, willen wonen tussen buren die enerzijds gesteld zijn op hun vrijheid, maar ook iets willen betekenen voor de mensen die om hen heen wonen. Wonen tussen noabers, mensen die er voor elkaar willen zijn. Het begrip ‘Noabers’ is voor ons in Twente welbekend.

Het begin

Vanaf de eerste informatiebijeenkomst werd duidelijk dat voor deze vorm van wonen genoeg belangstelling was om hiermee door te gaan. In 2017 werd met de mensen die belangstelling hadden voor wonen-in-een-hof in Oldenzaal, een vereniging opgericht; Noabershof Olnzl.

Het bestuur richtte zich als eerste op het vinden van een passende locatie. In 2019 werd door de gemeente Oldenzaal de locatie aan de Thijsniederweg beschikbaar gesteld. Een stuk grond in de wijk de Thij, met winkels, gezondheidsvoorzieningen en aansluiting op het openbaar vervoer in de nabijheid. De beschikbare locatie blijkt geschikt voor 22 woningen, een gemeenschappelijke binnentuin en een gemeenschappelijk huis, het Hofhuis.

Het concept van Knarrenhof®

Otto en Henk kozen voor het concept van het Knarrenhof®Het Knarrenhof® concept is bedacht als woonvorm voor die mensen die maximaal lang zelfstandig willen zijn, zonder afhankelijk te zijn van familie, vrienden of externe zorg. Wonen in een Knarrenhof® concept biedt de mogelijkheid elkaar te helpen zonder dat je je privacy of onafhankelijkheid verliest. Dit concept sluit goed aan bij de opvattingen van initiatiefnemers Otto en Henk.

Onze ambitie

Als vereniging Noabershof Olnzl willen we een manier van wonen realiseren waarin mensen een huis bewonen waarin ze zich prettig voelen, in een directe omgeving die bij hen past. Daarbij hebben we een duidelijke visie en een doel voor ogen.

Organisatie

Ron Ensink
voorzitter / secretaris

Gerard Slot
penningmeester

Janine Polman
bestuurslid

Brigitte Vossebeld
bestuurslid

Liesbeth van de Meer
bestuurslid

Wil je lid worden?

Laat het ons weten, je bent van harte welkom!